[email protected]  585 224 641  602 583 091
Přihlášení / registrace

Středomořská prevence

Víme, že mezi civilizační nemoci, na které nejčastěji umíráme, patří především kardiovaskulární choroby a zhoubné nádory. Jsou významným celospolečenským zdravotním problémem vyspělých států světa. Známe ale také účinnou prevenci, kterou se dokážeme proti nim bránit. K ní se řadí mimo jiné tzv. mediteránní strava (středomořská dieta), zdravá životospráva a osvědčené přírodní doplňky Energy.

Je známou skutečností, že národy žijící v oblasti Středozemního moře, především Řekové, Italové a Španělé, se dožívají vyššího věku a trpí méně často kardiovaskulárními a nádorovými onemocněními než ostatní Evropané. Už dříve se zjistilo, že za to může složení středomořské stravy, která je bohatá na zeleninu, ovoce, obiloviny, luštěniny, semena, olivový olej, mořské ryby, česnek, cibuli, některé byliny a koření – oregano, rozmarýn , tymián, zázvor, estragon, bobkový list...

Výživa, způsob stravování, včetně složení a přípravy jídel, mají významný vliv na vznik a rozvoj zmíněných civilizačních onemocnění. Prokázaly to mnohé objektivně vědecké výzkumy. Stejně pro to svědčí i skutečnost, že pokud se tito obyvatelé odstěhovali z oblasti Středozemního moře do jiných zemí a zároveň změnili stravovací návyky, zvýšilo se u nich riziko výskytu kardiovaskulárních a nádorových onemocnění. Důležitou součástí jejich prevence je i čisté životní prostředí, zdravý životní styl s minimalizací stresu, dostatkem pohybu, bez kouření, nadměrného požívání alkoholu a návykových škodlivin.

Upřednostnit je třeba čerstvou stravu, zeleninu, ovoce, které se jen minimálně zpracovávají, nekonzervují a chemicky neupravují. Je v nich dostatek přírodních vitaminů, stopových prvků, minerálů, vlákniny. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin z olivového oleje a omega-3-mastných kyselin z mořských ryb má tato strava i hypolipemický účinek, pomáhá příznivě regulovat hladinu krevních lipidů, zvyšovat hladinu “hodného” HDL cholesterolu.

Strava ve Středomoří poskytuje organismu komplexní ochranné, antioxidační, hypolipemické a čisticí účinky, čímž významnou měrou přispívá k ochraně před kardiovaskulárními a nádorovými onemocněními.

Z přípravků Energy, které naši stravu mohou obohatit o přírodní složky hojně obsažené v středomořské kuchyni uveďme například Vitamarin, Flavocel, Revitae a všechny zelené potraviny.

MUDr. Július ŚÍPOŠ

Publikováno: 17. 08. 2015

Související produkty

Další články k tématu Organic Maca caps - zkušenosti a použití

Zobrazeno 5 položek
Datum zveřejnění Titulek
01. 05. 2020
Aguaje a Maca - ženské a mužské kvality v nás

Peruánci láskyplně nazývají Stromem života Mauricii převislou (Aguaje) - vzrostlou palmu, jež jim po tisíciletí přinášela nesmírný užitek. Domorodí indiáni ji považují za posvátnou, možná pro její úzké spojení s Matkou Zemí. Tvrdé a náročné podmínky, kterým Maca musí čelit, předpokládají…

01. 03. 2019
Vyberte si ZELENÉ POTRAVINY přímo na tělo!

Účinnost zelených potravin je často zbytečně podceňována. Možná v domnění, že jsou to potraviny a ne léky. A to je mylná představa. Japonci tvrdí, že žena z kuchyně vládne nad životem a smrtí všech členů rodiny. Tímto ani ne příliš nadneseným rčením se upozorňuje na to, že se nesmí podceňovat…

04. 09. 2018
Hola, hola, škola volá!

POMOZME NAŠIM RATOLESTEM HRAVĚ ZDRAVĚ ZAHÁJIT ŠKOLNÍ DOCHÁZKU Pro mnoho dětí a studentů může být poprázdninový nástup do školy tak trochu energetickým šokem. Najednou se musí zase soustředit, mít dostatek energie na podávání výkonů a plnění domácích úkolů, cítit se v pohodě a k tomu všemu odolávat…

05. 04. 2016
Maca - charakteristika

Obsah pouze pro členy

Stránky energycentrum.cz používají cookies a další technologie pro zjednodušení a zpříjemnění vašeho nakupování.
Setrváváním na stránkách souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací